Mi a NEOLITH?

Az elmúlt évtizedben a TheSize alkotta meg a forradalminak számító, színterezett kő termékét a NEOLITH-ot, hatásos választ adva ezáltal az építészeti és belsőépítészeti igényekre. A NEOLITH nem tartozik sem a hagyományos kerámiák, sem pedig a porcelánok közé, inkább ezek evolúciójának köszönhető a létrejötte. A NEOLITH úttörőnek és folyamatos fejlesztőnek számít a színterezett kő technológia megvalósításában.

A színterezett kövek 100 %-ban természetes anyagokból jönnek létre, melyből a 3 fő elem:

  • gránit ásványi anyagok: kvarc és földpát, melyek garantálják a termék keménységét és szilárdságát
  • üveg ásványok és szilikátok, melyek a kémiai stabilitást biztosítják
  • természetes oxidok, melyek további kedvező tulajdonságokat nyújtanak.
A gyártási folyamat során gyakorlatilag a természetes kőzetek kialakulásának több ezer éves folyamatát ültették át mesterséges körülmények közé.  

A fent említett alkotóelemeket az első fázisban 400 bar nyomáson préselik, majd a második fázisban a táblákat 1200 °C-os kemencében kiégetik. Az elkészült nagyméretű táblák felületére ezután NDD technológiával a kívánt megjelenést nyomtatják.

A változatos dizájnnak, a minimális vastagságnak, valamint a rendkívüli fizikai és mechanikai tulajdonságoknak köszönhetően a NEOLITH termékekből gyakorlatilag bármi megvalósítható, csak a képzelet szabhat határt.Miért nem tipikus kerámia a NEOLITH?

Habár a hagyományos kerámiáknak lehetnek hasonló tulajdonságaik, azonban nem rendelkeznek a NEOLITH teljesítményjellemzőivel, melyek a magas hőállóság mellett a folt, karc és kémiai anyagoknak való ellenállás. Továbbá az alkotó ásványok minősége is jóval finomabb szemcseszerkezetű és tisztább, így egy egységes anyagszerkezet tud kialakulni.

Az ásványi anyagok feldolgozására és megmunkálására kialakított gyártási technológia egyedülálló, kifejezetten a NEOLITH számára megalkotott. A táblákat magasabb nyomáson préselik, valamint az égetési folyamat 2 óra, mely meghaladja a hagyományos kerámiák égetési ciklusát. Ezáltal a kész termék egy magas ellenálló képességű, nem nedvszívó anyag lesz. Táblaméretek és alkalmazhatóságuk

A NEOLITH az egyetlen színterezett követ gyártó márka, mely 4 féle vastagságú tábla méretettel rendelkezik: 3 mm, 6 mm, 12 mm, 20 mm. Minden vastagságnak megvan a meghatározott alkalmazási tartománya.

  • 3 mm: beltéri díszítő burkolat, bútorok burkolása
  • 6 mm: bel-és kültéri padlóburkolat, kültéri díszítő burkolat, homlokzatburkolat
  • 12 mm: konyha-és fürdőszoba pultok, asztalok
  • 20 mm: konyhapultok, asztalok

Táblaméretek

Burkolólap méretek


Felületképzések

A NEOLITH többféle felületképzéssel elérhető, mely által a felület még gazdagabb és értékesebb megjelenést kapnak. A kollekcióban az egészen durvától, a tükörfényesre polírozott felületig megtalálhatóak termékeink.

Teljesen matt felület, magas ellenálló képesség. Alkalmas kereskedelmi terekben való használatra is.
Matt felület vékony réteg mázzal, mely által a felület enyhe fényt és kellemes tapintást kap. Könnyen tisztítható.
Durva, stokkolt textúra, domború felületképzés, mely különleges hatást kelt.
Magas fényű felületképzés, nanotechnológiás polírozás, utánozhatatlan csillogás.

Kollekciók

A jelenlegi NEOLITH termékpaletta 48 különböző modellből áll, melyet 6 kollekcióba sorolunk. A legtöbb modell többféle felületképzéssel és vastagságban elérhető. A rengeteg variáció és lehetőség közötti eligazodásban a Dokumentumok menüpontba feltöltött Összefoglaló anyag nyújt segítséget.

A kollekciókról bővebb információ az alábbi gombra kattintva elérhető:

Személyes egyeztetés során a termékkel kapcsolatban további információkat kaphat, továbbá megtekintheti minta termékpalettánkat is. Kérdésével forduljon felénk bizalommal!

MATADA- 1112 Budapest
Minden jog fenntartva 2018
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el